35-годишният Иван Сечин - син на дългогодишния директор на Роснефт и

...
35-годишният Иван Сечин - син на дългогодишния директор на Роснефт и
Коментари Харесай

Синът на шефа на „Роснефт“ е починал внезапно на 35

35-годишният Иван Сечин - наследник на дългогодишния шеф на " Роснефт " и мултимилионер Игор Сечин - е умрял на 5 февруари.
Прочетете още
Новината беше разкрита от Леонид Невзлин, един от някогашните ръководители на петролната компания ЮКОС на Михаил Ходорковски, която беше ликвидирана и трансферирана в " Роснефт " след началото на делото против притежателя ѝ.

Невзлин е разкрил, че Иван Игоревич Сечин е вписан като мъртвец в Регистъра на наследствените каузи. Всички негови персонални данни съответстват с тези на сина на Игор Сечин.

Причината за гибелта му не е известна.

Според неофициална информация в съветския телеграм канал ВЧК-ОГПУ - Иван Сечин е починал късно през нощта във вила в Красногорск. Мъжът се оплакал, че му прилошава, почнал да се задушава, паднал на леглото си и изгубил схващане.

Охраната му е повикала " Спешна помощ ", само че медиците са се забавили поради разминаване в подадения адрес.

Бащата Игор Сечин " забранил " на държавните структури да проверяват гибелта на Иван Сечин, като с това се заела " службата за сигурност на " Роснефт ", твърди още ВЧК-ОГПУ.

Иван Сечин също е работил в " Роснефт " от 2014 година насам, а на 26-годишна възраст е получил орден " За заслуги пред Отечеството ", 2-ра степен.

63-годишният Игор Сечин е шеф на държавния петролен търговец от май 2012 година Преди това е бил зам.-председател на администрацията на президента на Русия и консултант на президента.

Между 2008 и 2012 година в мандата на Путин като министър председател, Сечин е негов зам.-министър ръководител.

Смятан е за " дясна ръка " на Путин в ръководството. Журналистическо следствие на " Новая газета " преди години разкри, че той има първокласна яхта, която не би могъл да си разреши единствено от заплата.

Една от първите иззети яхти след налагането на глобите против съветски олигарси поради войната в Украйна бе 86-метровата " Amore Vero " на петролния магнат Игор Сечин.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР